sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Opiskelijan viikonloppu

Ah... rankka opiskeluviikko takana ja viikonloppu edessä. Voi siis ottaa rennosti ja lämmittää saunan ja hemmotella itseään kasvonaamiolla ja jalkahoidolla... ehkä joku leffa Netflixistä ja vain rentoutumista ja oleilua. Näin siis ajattelin aamulla.

Vaan mielessäni kuulin sitten sen vinyylilevyn krrstz - äänen kun vilkaisin sähköpostia. Ai niin perkele. Olin ilmottautunut myös toiseen maksulliseen koulutukseen joka alkoi perjantaina. Siitä tuli myös tunnukset torstaina suljetulle opiskelualueelle, joten ei kun kirjautumaan sisään. Ensimmäinen ajatus oli tästä koulutuksesta että perun osallistumiseni, mutta sisällöstä huomasin, että eipä minun kannata peruakaan. Saan osan kolmannen vuoden opinnoistani suoritettua nyt tällä.

Ja kun saan osan opinnoista suoritettua jo nyt niin myöskin oppilasvaihtoon vaadittavat tarvittavat opintopisteet saan nopeammin kokoon.

Pääopintojeni parissa on tullut huomattua, että verkko-opiskelu vaatii itseltä todella paljon. Etenkin tässä mittakaavassa opiskelu. Luentoja meillä ei paljon ole joten harjoitustehtävät ovat laajoja ja vaativat paneutumista. Asiaa ei todellakaan helpota se, että tehtävän anto ei aina ole kovin selkeä, eikä myöskään se miten harjoitukset palautetaan opettajalle. Sentään olen jo oppinut mistä opiskelumateriaalit löytyvät näppärästi.

koulun puolesta linjaus on käyttää Microsoftin Office365:sta. Ja että se tuottaa minulle tuskaa. ei vain siksi, että yleensä en sitä käytä - oikeammin sanottuna, olen sitä pyrkinyt kaikin mahdollisin tavoin välttämään vaan myös siksi, että jo näinkin lyhyellä ajalla olen huomannut että se ei toimi kuten kuuluisi. Tai miten siis kertovat että sen kuuluisi toimia. Ja että se saa minut kiehumaan.

Esimerkiksi Office365:nllä tehdyt taulukot ja asiakirjat tallennt oneDrive palveluun. Ok. Koneella kaikki näyttää olevan ok. Loistavaa. Voit siis jatkaa harkkojen tekemistä vaikka jos olet matkalla jonnekin ja käytätkin puhelinta. vain kirjautumalla OneDriveen. Näin ainakin itse käsitän asian. Ja varmuuden vuoksi latasin myös Office365:n puhelimeenkin. Toki se on kevyempi versio, mutta eri ohjelmien takia myös ajattelin investoida mahdollisimman isoon muistikorttiin, jonka uusi puhelimeni  ymmärtää. 

Noh. Ei ole mitenkään uutta varmasti kenellekään, että päivällä yrität kovin vääntää jotakin harkkaa ja saada sitä jäsenneltyä järkevästi ja juuri kun olet nukahtamassa niin mieleesi tulee sitten se kuningasidea mitä, mistä ja miten toteutat asian. Nou hätä. Puhelin kouraan ja kirjaudu suit sait OneDriveen ja täydennä aloittamaasi työtä. Näin sen minusta siis kuuluisi toimia. Vaan OneDrive ilmoittaakin "ei asiakirjoja tässä kansiossa" jolloin minulle tulee mieleen "Mitä v****a!?!?!?" No... synkronoidaan puhelin läppäriin. Yes. Kaikki menee kuten kuuluu. Ainakin näyttäisi siltä, kun puhelinmuistiokin tuli tuplattua. Ja entäpä sitten OneDrive? Tyhjä. Ja kaikki mahdolliset kirosanat ilmoille. Ääneen. kirjoitan siis yöpöydällä olevaan vihkoon ajatukseni ja mieleeni tuli opiskelukaverin kommentti aimmin viikolta "Onko kiire vai tehdäänkö tietokoneella" Sentään hihitellen nukahdin kaikesta vitutuksesta huolimatta.

Aamulla pohdin ongelmaa. Jospa koneellani on joku asetus jossakin jolla estän OneDriven sykronoimisen. Tai jospa tehtävät eivät olekaan latautuneet OneDriveen. Tässä kun tekee useampia tehtäviä ja tallentelee niitä ohjeiden mukaan milloin minnekin, niin voi kai se olla mahdollista että ne onkin vain koneella eikä OneDrivessa. Ja ei kun kurkkaamaan. Ja kyllä ne siellä perkele on. Ja koneella on kaikki asetukset ok. Puhelimessa on kaikki asetukset ok.

Virustarkastus. Se on aina ensimmäinen minkä teen jos joku asia koneessa tai yhteyksissä kummastuttaa. ei... ei löydy viruksia, ei haittaohjelmia ja kukaan ei ole yrittänyt hakkeroida koneellenikaan. Sitäkin on muutaman kerran käynyt.

Ja tämä on yksi niistä lukuisista syistä miksi kartan Microsoftin tuotteita aina kuin vain on mahdollista. Eihän mikään järjestelmä ja ohjelma ole virheetön ja täydellinen, mutta yllättävän monen ilmaisohjelman kanssa minun ei kuitenkan ole tarvinnut taistella. GoogleDrive on kyllä tallentanut kaikki kuten kuuluukin ja ilman mitään erillisiä ohjelmien asennuksia puheimeen löydän sieltä kaikki mitä tarvitsen. Mutta se ei auta jos tehtävä pitääkin palauttaa opetajalle OneDriven kautta.

No... tänä viikonloppuna ei siis paljon rentouduta, mutta jospa ensi viikonloppuna sitten. Kun saan tämän viikon harkat tehtyä. Ne joilla on palautus ensi viikolla. Sitten ei olekaan näillä näkymin kuin 2 harkkaa tehtävänä, se tosin ei tokikaan tarkoita sitä etteikö niitä voisi tulla ensi viikolla lisää. Ja vaikka nyt ei niin paljon rentoudutakaan, niin kyllä saunassa tuli käytyä, kasvo- ja jalkahoito tehtyä, pari olutta tulee tässä otettua... ainoastaan Netflix vaihtui opiskelumateriaalin lukemiseen ja opiskeluvideoiden katseluun. Ja jos jonkun opettajan luento voi olla tylsä, niin teen siitä itselleni mielekkäämmän tekemällä muistiinpanoja, mutta passiivinen videon katselu samalta opettajalta voi olla suoranaista kidutusta. Luennolla sentään muiden kanssa voi meidän omilla yhteydenpitokanavilla heittää läppääkin aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti