tiistai 19. tammikuuta 2016

Opintojen suunnittelua

Tästä se lähtee. Eilen illalla tehtiin tuutor-opettajan kanssa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Pitkälti olimme samoilla linjoilla opintojen suorittamisen kanssa ja nyt 1½ vuoteen en ainakaan lue hyväksi mitään aiempaa suoritetta vaikka ehkä työkokemuksen perusteella voisinkin lukea. Vaikka opinnoissa tulee ehkä tuttuakin asiaa, niin näkökulma on nyt toisesta vinkkelistä, joten ei ole haittaa pohtia tuttujakin asioita uudesta vinkkelistä.

Ja vaikka aihe vielä ei olekaan ajankohtainen, niin pohdittiin myös opiskelijavaihtoa. Tai oikeastaan se on siinä mielessä ajankohtainen, että koululla on paljon yhteistyökuvioita ympäri maailmaa, joten pitäisi ehkä vähän pohtia mihin kiinnostaisi lähteä oppilasvaihtoon. Hakuprosessit on pitkiä myöskin ja esimerkiksi kielistä täytyy suorittaa kielitodistukset ja opintomenestys ratkaisee pitkälti sen, että onko edes mahdollista tulla hyväksytyksi vaihto-opiskelijaksi. 

Olen vasta murto-osan oppilasvaihtokohtaista vilkaissut pikaisesti läpi. Ja nyt jo kiinnostuksen kohteita on 5. :D Että ei ehkä ole liian aikaista kuitenkaan asiaa alkaa pohtimaan vaikka ajankohta olisikin vasta 1½-2 vuoden päästä. Ja perheelliseltä se vaatii vielä piirun verran enemmän järjestelyjä kuin yksin lähtevältä. Ja vaikka kuinka joillakin oppilaitoksilla on erilaisia apurahoja haettavissa oppilasvaihtoon, niin ne apurahat ei koskaan kata vaihdon kokonaiskustannuksia vaan esim. voi joutua maksamaan lukukausimaksujakin vaihtokouluun.

Eri vaihtomaista löytyi myös Espanja, mutta jotenkin nyt olen kiinnostunut vaihdosta Euroopan ulkopuolella. Joten olisiko kohde sitten Etelä-Amerikassa, Australiassa, Aasiassa vai missä. Pohdittavaa paljon, mutta onneksi sitä ei tarvitse tietää vielä tänään.

Tänään on sitten ensimmäiset varsinaiset luennot ja varmaan tulee jo jotakin tehtäviäkin tehtäväksi. Näin uskoisin. Malttamattomana jo odotan iltaa, että pääsen luennolle :) tuntuu pitkästä aikaa hyvältä olla opiskelija. Ja koska on kokoaikaisista opinnoista kyse, niin en pidä hoppua töiden tekemisen suhteen. Pidän nyt opintovapaata, kun se kerran on mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti