sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Suunnittelua ja haaveilua

Minähän olen innokas matkustamaan. Ei tarvitse niin kauhean paljon houkutella kun mielelläni olen jo pakkaamassa laukkua ja lähdössä reissuun. Ja tokihan se on nyt etenkin tehtävä suunnitelmia kun ne lennotkin on tullut otettua ja hotellikin on varattu. 

Itse matkalle en paljon suunnitelmia tee, mutta kun lento lähtee Helsingistä niin jollainhan sinnekin on päästävä. Ei tästä nyt taida tulla kuin joku noin 900 km suuntaansa, joten ei sitä nyt ihna kävelekään. Joten... Onnibussi.com. Ja kas... eipä tuo matka nyt  paljon maksanut. Taaskaan. Ja kuitenkin tiedän jo kokemusksesta että matka tulee olemaan miellyttävä. Olen paljonkin kulkenut bussilla, mutta harvoin voin sanoa nauttineeni matkasta ennen kuin Onnibussi tuli liikenteeseen.

No, pitihän sitten suunnitella matkan ajaksi opintojakin. Ehdin jo hätiköidä ja panikoida etten pääse luennoille. Vaikka kuinka on kyse Barcelonasta, niin ei ole mitään takeita, että nettiyhteys olisi riittävä. Mutta. Juuri matkamme aikana ei olekaan luentoja. On itsenäistä etäopiskelua. Enkä ihmettele, siihen aikaan osuu suurinpiirtein hiihtolomat.

No, nyt kun matkakuume on jo korkealla niin ihan opintojanikin suunnittelin. Haluan ehdottomasti johonkin väliin päästä oppilasvaihtoon. Katselin yhteistyökouluja ja maita. Luonnollisesti - ellei nyt ihan kaikki niin lähes kaikki Euroopan maat on yhteistyössä koulun kanssa. Oli siellä jo entuudestaan tuttukin paikka, Alicanten yliopisto. :D

Varsinaisia päätöksiä en vielä kohteesta ole tokikaan tehnyt, mutta jotenkin houkuttaa ajatus paikasta jossa en ole ennen käynyt. Olisiko se sitten Euroopassa vai jossakin muualla? Yhä enemmän houkuttaa ajatus opiskelusta Euroopan ulkopuolella. Australia? Costa Rica? Argentina? Mexico? Intia? Kiina? Japani? Kanada? Alaska? vai olisiko niin eksoottinen että hakisi ihan Etelä-Koreaan!? Tässä vain MUUTAMA vaihtoehdoista joihin on mahdollista hakea. Ja noita selaillessani tajusin myös sen, että mihin tahansa kohteeseen haen, niin opiskelen sitten yliopistossa. Se kuulostaa hieman eksoottiselta, koska olen aina mieltänyt itseni duunariksi ja yliopistoihmiset akateemisiksi. Ja en pidä ammattikorkeakouluja yliopistoina vaikka sitä nimikettä maailmalla käytetään yleisesti.

Kohteissa on kuitenkin valinnan vaikeus ja vuoden voi opiskella jossakin muualla kuin omassa koulussa. Voin jakaa sen myös pienempiin osioihin kuten puolen vuoden pätkiin ja olla 2 eri paikassa. Päälle voisin vielä ottaa puolen vuoden työharjoittelun jossakin kolmannessa kohteessa. Vaan aika järjesteleminenhän tuossa olisi. Vaan aina pitää olla haaveita kuitenkin. :) Ja luonnollisesti oppilasvaihto vaatii järjestelyjä ja perheelliseltä vielä enemmän kuin yksinlähtevältä. Ja vaikka koululta EHKÄ voisi jotain apurahaa tai stipendiä saada, niin vaihto ei koskaan ole täysin katettua vaan kyllä siellä omiakin säästöjä tarvitaan.

Vaihto ei ole vielä ajankohtainen, mutta perheellisenä tuotakin on jo pohdittava jos hakisin vuoden tai 1½ päästä oppilasvaihtoon. Ja se on oikein varteenotettava vaihtoehto.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti