perjantai 26. helmikuuta 2016

Omituisuuksien päivä

Jo on ollut kummallinen päivä. Tai tarkemminkin ilta.

Ensin olin ihmeissäni kun uusi puhelin - siis alle kuukauden ollut käytössä, jumitti. Noh... järjestelmäpäivitys. Jo toinen näin lyhyessä ajassa. Ei se mitään. Hyvä, kun päivitti. 

Tai sitten ei.

Päivityksen jälkene ajattelin, että NYT saan lähetettyä kuvan muksulle, joka piti lähettää jo aiemmin. Kuva oli puhelimessa. Paino sanalla OLI. Järjestelmäpäivityksen yhteydessä keksi Android ihan itsekseen, että jatkossa kuvat tallennetaan OneDriveen eikä puhelimeen. Siirsi sitten kaikki jo olemassa olevat kuvat sinne. 

No, ei siinä, mutta kun sitä kautta en saanut kuvia lähetettyä muksulle Mesengeriin tai Whatsappiin. Huoh. Aikani selailin asetuksia ja löysin sitten paikan mistä saan määriteltyä, että kuvat tallennetaan nimenomaan puhelimen kortille eikä minnekään pilvipalveluun. Vaan eihän ne kuvat enää puhelimelle palanneet. 

Päästelin ärräpäitä. 

Kirjauduin luennolle. Puolessa välissä luentoa hävisi kuulokkeistani äänet. Muilla kuului kyllä. Samalla minulle ilmaantui ilmeisesti opettajan painikkeet käyttöön, koska olisin voinut tehdä paljon sellaisia toimintoja virtuaaliluokassamme mitä minun ei pitäisi pystyä tekemään. Ilmeni kun etsin niitä ääniasetuksia, mitä voisin muokkailla ja kokeilla. Ei tullut ääniä, joten poistuin tunnilta, koska minulle ei ole mitään hyötyä katsoa mykkää kuvaa, jossa hiiri seikkailee sinne tänne vain eikä mitään selostusta ole mitä olisi tarkoitus tehdä.

Seuraavan luennon alkuun oli aikaa ja joku kysyi, että missäpä olisi se seuraava tunti kun meni näemmä lukujärjestyskin nurin. Siellä me nökötimme kiltisti luokassa, mutta opettajaa ei näkynyt eikä kuulunut. 

Ja sitten soitti muksu. Tililtä on hävinnyt rahaa. Ei paljon. Mutta juuri sen verran, että outoa. Täällä korvessa ei paljon käydä missään ostoksillakaan, joten todella outoa. Ei kun tarkistamaan sitten muksun tiliä. Ei näy mitään liikennettä. Ei katevarausta, ei mitään. Mutta kun tilitapahtumat laskee yhteen, niin tililtä puuttuu rahaa. Ja ei kun viestiä pankille. Tilanne selostusta. 

Mietin mistä tuo rahan katoaminen voi johtua ja ainoa minkä keksin on kortin lähimaksuominaisuus. Mutta senkin pitäisi näkyä tilitapahtumissa, ainakin katevarauksena.

Ei vain ymmärrä. Tekniikka on ihmeellistä... silloin kun se toimii. Ja etenkin silloin kun se ei toimi kuten kuuluisi. Ja jotenkin tuntuu siltä, että mitä hienommaksi ja hifimmäksi maailma menee, sitä epävarmempia ohjelmat ja yhteydet ovat toimimaan. Teleyhteydet nyt täällä on takunneet jo niin pitkään, että saisi vetää rastin seinään jos ne nyt alkaisi toimiaan kuten kuuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti