torstai 18. helmikuuta 2016

No hupsista

Lähti vähän vissiin lapasesta tuo opintojen suunnittelu. Oli tutorilta tullut sähköpostia kesän kursseista. No siellähän oli vaikka mitä mielenkiintoista. Joten ei auttanut kuin listata vähän niitä, että voi paremmin hahmottaa miten ne ajoittuvat kesälle. Ja ai että... opinnot ainakin edistyy vauhdilla jos kaikki suoritan.

7 kurssia; 3 kesäkuussa, 3 heinäkuussa ja 1 elokuussa. Eli elokuu on ihan "lomaa". Ennen  kuin sitten syyskuussa pamahtaa ihan normaalit opinnot päälle. Kurssien laajuudesta kertoo se, että nyt kevälukukaudella on 6 kurssia, joiden opintopisteet on yhteensä 30. Kesältä tulee 35. Ero vain on siinä, että 3 kuukauden aikana opiskelen enemmän mitä nyt kevätlukukaudella 5 kuukaudessa. 

Vaan on sitä ehtinyt tässä "löysässäkin" tahdissa tuskastelemaan. Lähes olen ottanut itkupotkuraivareita asiakirjojen asettelujen takia ja pähkäillyt miten mikäkin meni. Pienen lenkin jälkeen kiltisti istahtanut koneelle ja ei kun yrittämään uudestaan kun tajuaa, että joku juju nyt jossakin mättää. Ja kas... pikku hiljaa se siitä sitten aukenee. Tekemällä. 

Toinen harmaita hiuksia aiheuttava aihe on lähdeluettelo. Ei siinä. Kyllä minä lähdeluettelon osaan tehdä. Näin ainakin kuvittelin. Ennen kuin aiheesta oli 2 tunnin luento, tahti oli aika tiukka ja sen jälkeen totesin, että e-hei... en osaa tehdä. Enkä edes tajunnut mitä ope puhu. Tai ehkä tajusin, mutta en tiedosta. Joten... väännän ensin itselleni sellaisen "Lähdeluettelo for Dummies" version ja katsotaan josko asia valkenisi sitten. Lähdeluetteloon kun ei ole mitään valmista standardia vaan aina opettelet tekemään kunkin paikan vallitsevän käytännön mukaan, oli kyseessä sitten oppilaitos tai työpaikka.

Noh... ja siinäkö sitten oli opiskelijaelämän haasteet? Voi ei todellakaan! :D Podin white paper syndroomaa yhden raportin kanssa ja ai poijjat kun sitten se runosuoni aukesi ja tekstiä alkoi tulemaan. Loistavaa. Kaikki näytti jo melkein valmiilta. Vielä kun vähän marginaaleja muutan niin se on siinä ja saan palauttaa... jep. Ja mitä teki Word? Minä siirrän marginaaleja ja tallennan. Niin minulla onkin koko raportti otsikkoina, jokainen kappale erikseen.  Eihän siinä jos raportti olisi vain sivun mittainen, kyllähän sen siitä sut sait korjaisi, mutta koko pirun raportti... 

Mutta ihme kyllä, minun ei tehnyt mieli raivota, ei paiskata konetta seinään tai mitään muuta. Katsoin vain näyttöä, kuin tietokone olisi hieman yksinkertainen lapsi ja join kupin teetä, sen jälkeen kyllä menin tupakalle ja istuin uudelleen koneelle. Mietin, että mistähän päästä alan sitten asettelua korjaamaan. Hetken pähkäiltyäni pistin läppärin kannen kiinni ja tartuin imuriin ja aloin siivoamaan. aiempaa versiota ei tietenkään ole nyt tähän hätään saatavilla. Sehän oliskin liian helppoa.

Nyt tuo jo huvittaa ja huomenna sitten korjataan raporttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti