lauantai 27. helmikuuta 2016

Miten menee niin ku omasta mielestä, Suomi?

Huomaan vältteleväni tentiin lukemista. Keksin mitä tahansa muuta tekemistä itselleni kuin ottaa paksun kirja käteen, joka sisältää vaikeaselkoista tekstiä lakipykälistä ja niiden soveltamisista. Ja vaikka kuinka tiedän, että minun pitäisi lukea pian olevaan tenttiin, niin silti kirjaan tarttuminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta. Keksin itselleni verukkeita aikaan liittyen...

"Ei tässä vielä kiire ole"

No, ei vielä! Mutta tällä menolla pian on! 

silti tuo selitys ei vain tahdo upota kaaliini, vaan pää keksii mitä omituisimpia selityksiä ettei tarvitsisi lukea. :D

Niinpä päätin, että ihan sama mutta oikeuspykäliin on vain tartutaan viikonloppuna - kiinnosti sitten tai ei.
Miksikö? Koska vaikka kuinka teimme koulun alussa testit miten kukakin oppii parhaiten, niin mikään yleisesti olevista oppimistavoista ei tunnu pätevän silloin kun puhutaan jostakin lakitekstistiä, josta on vähän jopa tiedettävä sitten joskus kun on valmistunut ja on aika siirtyä takaisin työelämään. Siinä ei auta kuin ottaa kirja käteen ja lukea.

Eniten ahdistaa kirjan lukemisessa se, kun ymmärtää miten lakien periaatteessa kuuluisi mennä, mutta käytännössä sen mukaan ei toimita kuitenkaan. Ja kun Suomea mainostetaan kuitenkin maana, joka pitkälti nojaa toimintansa - niin hyvässä kuin pahassakin - lakeihin, niin väistämättä tulee hieman petetty olo... näinkö Suomessa oikeasti toimitaan - laeista piittaamatta? Vai olenko minä käsittänyt jotakin väärin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti